Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

De beurs warmt op
Vrijdag 4 november 2011 10:00 uur

Vrijdag ochtend, tjalken, botters, klippers, jachten, stoomschepen liggen rustig aan de wal bij de haven van Enkhuizen. Een frisse bries steekt op en een vrolijke sfeer hangt er al rond de nog niet geopende beurs.

Het is half 8 in de ochtend, Thedo komt aan op de beurs. Standhouders en vrijwilligers strepen de laatste to-do's van hun lijstjes en schudden elkaar de hand. De geur van koffie vult de grote tent. Hernieuwd weerzien op de 15e beurs straalt van deze vroege ochtend. Iedere levende ziel hier heeft een connectie met klassieke schepen.

Hier staan professionals en hobbyisten, ontwerpers, reparateurs, deskundigen, adviseurs, verkopers van schepen; motoren; scheepsonderdelen; kleding. Een scheepskunstenaar, belangenverenigingen. Buiten liggen de schepen er stoer bij. Er komt heerlijke nostalgisch vervuilende kolenrook uit schoorstenen van de stoomschepen. De november wind van 2011 laat de vlaggen klapperen.

Er is dit jaar weer een verscheidenheid aan informatie in de vorm van educatieprogramma's, discussies en films. Ook zijn er een tal van activiteiten zoals meevaren op verschillende schepen. De 15de beurs Klassieke Schepen is klaar voor verrassende ontmoetingen en boeiende scheepspraat. Wees allen welkom!
....terug naar overzicht beursblogs