Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Stilte voor de storm
Zaterdag 8 oktober 2005 09:30 uur

Ook deze ochtend hangt de mist rond de schepen in de haven. Het belooft echter een mooie dag te worden. Prima beursweer. Terwijl de bemanningen langzaam uit hun hutten opstaan en zich aan de koffie wagen, ligt het beursterrein er nog uitgestorven bij. Natuurlijk er wordt al hard gewerkt in het zenuwcentrum, maar op de steigers heerst rust. Het is heerlijk om even rond te kuieren met aan de ene kant de prachtige houten boeiers en aan de andere kant een nieuwgebouwde sleepboot. Tenminste. De Brutus heeft het uiterlijk van een oude sleepboot maar is eigenlijk een modern motorjacht. Maar deze beurs is ook voor nieuwe schepen met een klassiek uiterlijk.

Even verderop ligt argeloos een fietsje op de steiger bij de Oostendse Sloep Nele. Het heeft geen idee van de honderden bezoekers die vandaag over de steiger zullen lopen. Aan de overkant hangen de stevens van lemsteraken in de koude ochtenddamp.

Een vroeg bemanningslid laat zijn hondjes uit. Ze snuffelen nieuwsgierig rond de lege haringtent van Renee. Geuren van gisteren. Het is stil op het voorterrein van de beurs. De bootjes staan er op hun schragen wat verlaten bij.

Alleen rond het havengebouw is het wat drukker. De leden van de Franse houtwerkers hangen wat rond nadat ze er gedoucht hebben. De jeugdzeiltop van Nederland houdt dit weekend trainingen. Ze verzamelen zich in de hal. De instructies aan de elite van de vaderlandse jeugdzeilers klinken hard.

Binnen in het kantoor gaat de telefoon. Vrijwilligers van de organisatie zijn in de weer met borden, kassabonnen, portofoons en koffie. Natuurlijk koffie, want het was laat gisteravond en de avond daarvoor. Nog even en het gaat beginnen. De drukste dag van de Beurs Klassieke Schepen.


....terug naar overzicht beursblogs