Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Gezellige drukte
Zondag 9 oktober 2005 14:45 uur

Nog steeds is het lekker druk bij de ingang tot de beurs. Het weer werkt geweldig mee. En dat zie je aan alles. Het terras zit helemaal vol. Op de drijvende steigers lopen de mensen te genieten van de boten en van de zon. In de hallen lijkt iedereen, bezoeker en deelnemer, tevreden.

Om twee uur waren er al 1400 mensen binnen en stond er nog steeds een rij bij de kassa. Daarmee is deze zondag nu al de drukste dag van de beurs. Uiteindelijk komt het totale aantal bezoekers aan de beurs uit op ongeveer 4000.

Maar de hoeveelheid bezoekers is voor deze beurs niet het allerbelangrijkste. Doelstelling is toch vooral om mensen bij elkaar te brengen. Mensen die boten willen kopen, boten willen bouwen of boten willen restaureren. Ze ontmoeten hier de aanbieders van al die goederen. Zo wisselen van schepen van eigenaar; krijgen charterschepen nieuwe passagiers; vinden klussers de scheepsonderdelen die ze nodig zijn; en verkopen houtbewerkers hun nautische kunstwerken. Tijdens deze drie dagen aan het IJsselmeer zijn heel wat vragen beatwoord en technische haperingen opgelost. Scheepseigenaren vinden hier voor elk probleem de juiste vraagbaak.

Samen met de ongedwongen sfeer en oogstrelende vaartuigen maken al deze zaken de beurs zo de moeite waard. Helaas is het al bijna weer voorbij. Maar niet getreurd; volgend jaar is er zeker weer een Beurs Klassieke Schepen. Op naar het tienjarig jubileum!
....terug naar overzicht beursblogs