Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

De tent staat; de exposanten kunnen komen.
5 november 2006

Nee, denk bij dit plaatje nu niet dat u weer en wind moet trotseren. Deze foto is van twee dagen geleden. Toen had het zeil er ook al op moeten zitten, maar zoals u ziet was dat niet het geval. Thedo bekeek de weerradar en zag een storm verschijnen. In tegenstelling tot die paardenboer aan de Friese Waddenkust, trof de beurskapitein zijn voorbereidingen. Hij besloot de zeilen te strijken en het bekleden van het enorme skelet van de beurshal uit te stellen.

Om alles toch op tijd klaar te krijgen, moesten de bouwers vervolgens lange dagen maken. En het is gelukt: het dak zit erop. Nu de verlichting en de verwarming nog installeren en dan kunnen de eerste exposanten hun plaatsen innemen.

Langs de Gependam zijn drijvende steigers aangelegd met behulp van pontons. Dat was een zware klus, maar noodzakelijk om alle schepen gemakkelijk en veilig voor het publiek toegankelijk te houden. Alles is nu gereed om de exposanten met hun stands en boten te ontvangen. Het zal de komende dagen dus een drukte van belang zijn op de Gependam want er komen meer dan deelnemers dan verwacht.


....terug naar overzicht beursblogs