Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Maritieme schrijvers verzamelen
Zaterdag 8 november 2008 16:00 uur

Ron en Elly Vos wonen in Bretagne. Ron is maritiem schrijver en heeft een paar prachtige titels op zijn naam. Maar nadat een boek uitgekomen is, wordt het al gauw stil. Er zijn in Nederland geen evenementen of andere ontmoetingsplaatsen voor dit genre. Dat moest veranderen dacht hij vorig jaar. De afgelopen twee jaar zat hij namelijk in de stand van de Spiegel achter een stapel van zijn boeken. Gesprekken met zijn lezers zijn leuk en lucratief.

“In Bretagne zijn twee enorme evenementen alleen voor maritieme schrijvers. Zo groot dat het ook in de pers breed uitgemeten wordt. Wij wilden ook zo iets voor Nederland.” vertelt Ron. “We zijn daarom de website Maritieme Schrijvers begonnen.” Ron en Elly schreven diverse uitgevers aan, met de vraag of er maritieme schrijvers geïnteresseerd waren in dit idee. “In eerste instantie reageerden 7 schrijvers, maar nu zijn er 18.”

De presentatie op de Beurs Klassieke Schepen is de eerste activiteitbuiten de website om. Iedere dag zit een hand vol schrijvers achter tafels vol boeken van hun eigen hand. Er wordt uitgelegd, gediscussieerd, aangeprezen en gesigneerd. Contact met de lezer daar gaat het om. In totaal komen 13 van de 18 schrijvers dit weekend naar de beurs.

“Ik droom ervan dat we ooit een eigen beurs krijgen, of tenminste een mooie stek op een beurs als Manuscripta. We vinden dat het genre een bredere belangstelling verdiend.” De website van deze nieuwe belangengroep is www.maritiemeschrijvers.nlwww.maritiemeschrijvers.nl
....terug naar overzicht beursblogs