Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Geslaagde eerste beursdag
Vrijdag 10 november 2006 18:00 uur

De eerste dag van de Beurs Klassieke Schepen is prima verlopen. Meteen na de opening zaten de veerboten vanaf het Krabbersgat gezellig vol en genoten de schepenliefhebbers zichtbaar van het uitzicht op die historische verzameling boten aan de Gependam.

Voor de kassa moeten de meesten even wachten bij de kaartverkoop. Maar de doorstroming verloopt verder prima. Binnen in de beurshal blijkt het lekker warm op deze frisse dag. De grote variëteit aan exposanten betekent dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Het is droog en dus een prima dag om langs de schepen te slenteren en gesprekken aan te gaan met de bouwers en eigenaren ervan. In restaurant de Hydrograaf is het de hele dag een drukte van belang.

Ook bij de haringstand van René is het druk. Beschut tegen de wind kunnen velen de demonstraties van het zandschip goed volgen. Met een kraan wordt het hele weekend zand gelost in een prachtige oude vrachtwagen. Wie wat meer kennis op wil doen en daarbij lekker ruim wil zitten, gaat naar de Terra Nova. Het schip ligt bij de Hydrograaf aan de steiger.

In totaal bezoeken meer dan 1200 mensen de eerste beursdag. De komende dagen wordt helaas het helaas een stuk winderiger en natter, maar laat u zich daardoor niet afschrikken. Het is lekker warm en droog in de tenthal en de koffie staat warm in menig kombuis.
....terug naar overzicht beursblogs