Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Nieuwe locatie brengt twintig procent meer bezoekers
Zondag 12 november 17:00 uur

De tiende Beurs Klassieke Schepen is een groot succes geworden. Ondanks het natte en stormachtige weer, wisten enorm veel mensen het beursterrein te vinden. Maar liefst twintig procent meer bezoekers, zorgden voor een record dat ver boven de vijfduizend ligt. Vermoedelijk is deze goed bereikbare en gemakkelijk toegankelijke locatie de hoofdreden. De organisatie is dan ook erg tevreden over deze nieuwe plek, en er zijn zowel onder bezoekers als onder exposanten alleen maar positieve geluiden te horen geweest.

"Het geweldige van deze plaats is dat we alle scheepstypes van bijna alle lengtes op een compacte en overzichtelijke manier kunnen laten zien", vertelt Thedo Fruithof. "Het is bovendien historische grond waar eeuwen geleden de VOC schepen voeren en aanmeerden. Dat geeft een beurs als deze extra cachet en maakt het een hele logische plek waar alles klopt. Voor de bezoekers is het zo fantastisch dat ze meteen uit de trein het beursterrein op kunnen lopen; terwijl de bezoekers die per auto komen, een prachtige boottocht langs alle oude schepen maken."

Meer bezoekers betekent niet automatisch dat de exposanten tevreden zijn. Zij verdienen natuurlijk niet zo veel als er alleen maar kijkers komen. De beurs moet dus vooral ook bezoekers trekken die daadwerkelijk vinden wat ze zoeken. En dat lijkt bij een eerste inventarisatie inderdaad het geval te zijn. De exposanten hebben goede vruchtbare contacten kunnen leggen en zijn er tevreden over. Doordat grotere schepen konden komen, is het mogelijk de gezellige Hydrograaf als restaurant en de Terra Nova als lezingen en filmzaal te hebben. Beiden voldoen uitstekend en dragen bij aan de unieke Klassieke Schepen sfeer. Dat geldt ook voor de veertig Engelsen en dertig Fransen die de beurs zijn internationale uitstraling geven.

"De samenwerking met de gemeente en de havendienst was echt prima, we willen dus graag terugkomen in 2007", aldus Thedo. "We hopen dan ook van harte dat de gemeente en de provincie er in slagen deze locatie als evenemententerrein te behouden."
....terug naar overzicht beursblogs