Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

De Beurs krijgt vorm
7 november 2007

Nog twee dagen en dan is de beurs open. De tenten van het Beursplein en de Kaap staan al stormvast verankerd aan de Gependam. Dat lijkt wel nodig als we de weermannetjes en -vrouwtjes moeten geloven. De Klassieke Schepen zijn erop voorbereid, zij hebben in hun bestaan al heel wat wind en water over zich heen gekregen en aangetoond te fier overeind te blijven. De standhouders en bezoekers zullen het de komende dagen niet alleen droog houden, maar ook warm. Bovendien is de catering in goede handen. Wat de weergoden ook beloven: het humeur van de beursgangers krijgen ze niet klein.

Behalve dat de tenten al staan, komen ook al een behoorlijk aantal schepen binnen. De grote boten komen langs de kade en de vaste steigers te liggen en voor de kleinere boten zijn drijvende steigers gemaakt. Ook deze liggen voor het overgrote deel al in het water.

Dat betekent dat de standhouders al bijna hun intrek kunnen nemen. Dat zorgt altijd voor grote bedrijvigheid op de donderdag. Busjes vol gereedschappen, boeken, scheepsbenodigdheden, folders en vlaggen krioelen door elkaar. Aanhangers met boten en motoren laveren er behoedzaam langs. Allemaal op zoek naar de plaats die Thedo voor ze uitgedokterd heeft. Want een puzzel is het om een goede werkbare ruimte-indeling te maken en iedereen te

En ieder jaar weer kijken de beste stuurlui aan wal hoofdschuddend naar de wirwar van activiteiten, die in de verste verte niet lijkt op een traditionele haven vol klassieke bedrijvigheid. Zij kunnen niet geloven dat uit die chaotische kluwen, op vrijdagmorgen een ordelijke beurs is geboren. Thedo weet wel beter: vrijdag om tien uur staan alle stands en schepen keurig in het gelid te wachten op de duizenden bezoekers. Want die gaan ook dit jaar weer komen. En dat is geen schipperslatijn!
....terug naar overzicht beursblogs