Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

De Kaap: de eersten staan hier al om om kwart over tien!
Zondag 11 november 15:00 uur

Ben Ullings en Yvonne Haringa staan in de Kaap met een houten roeiboot met zeil. 'Natuurlijk Varen' zo heet deze tak van sport tegenwoordig. Zij staan al een jaar of vijf op de beurs en hebben nu een nieuw model meegenomen. "We hebben de boot afgelopen jaar in opdracht van een klant gebouwd en gevraagd of we het hier mogen laten zien. Beursbezoekers hebben er veel belangstelling voor, iedereen speelt even met die roeizitjes of vraagt iets over dat wat vreemd geschilderd zeil." vertelt Ben.

"Aanvankelijk waren we nogal sceptisch over deze plek. De mensen komen eerst langs de grote Beursplein tent dus dachten we dat de mensen al wat beursmoe zijn wanneer ze pas later in de dag hier arriveren. Nou dat viel honderd procent mee. De eersten staan hier al om kwart over tien 's ochtends en de laatsten gaan na zessen weg." vertelt Yvonne opgewekt.

"Dit is absoluut de beste en de mooiste beurs die we meegemaakt hebben. Het is voor het publiek ook een prachtige beurs geworden met al die boten in het water en die twee tenten aan weerskanten van de dam." gaat Ben verder. "Het zegt toch wel iets over het publiek als ze dit gure weer trotseren om en masse over de lange dam te lopen. De belangstelling hier op de Kaap is echt behoorlijk geweest. Dat hadden we zeker niet verwacht. In het begin mopperden we nog dat dit onze laatste keer zou zijn, maar volgend jaar zijn we er weer bij."

"Dan moet hier in de Kaap eigenlijk een grotere en vooral hogere tent komen, zodat de masten en de zeilen volop te bewonderen zijn." adviseert Yvonne. "En betere toiletten! Want nu zijn de sanitaire voorzieningen toch wel erg minimaal; vooral voor vrouwen."
....terug naar overzicht beursblogs