Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Zeer geslaagde Beurs klassieke Schepen 2007
Zondag 11 november 18:00 uur

Vanaf vrijdagmorgen tien uur diende het zich al aan: de editie van 2007 kon wel eens de meest geslaagde worden in het bestaan van de Beurs Klassieke Schepen. De weergoden speelden lustig met de tenten, masten en vlaggen. Het was tijd voor mutsen, sjaals en handschoenen. En toch, toch stroomden de bezoekers toe. De veerdienst tussen parkeerplaats en beursingang had het alle dagen druk.

Toen Thedo vanavond om zes uur het einde van de beurs betoeterde op zijn schelp, klonk er een vrolijk gejuich en gemeend applaus door het Beursplein. De blijde gezichten waren te danken aan alle prettige ontmoetingen, de gesloten vriendschappen, de goede handel, het massaal aanwezige publiek en de uitmuntende sfeer. Het succes van deze beurs is niet alleen te danken aan Thedo, maar ook aan de inzet van alle vrijwilligers en alle participanten. "Applaus voor jezelf!" schreeuwde Ome Willem zijn kinderen toe. Dat geldt zeker ook voor iedereen op de beurs. Want wat is er met elkaar toch een hoop werk verzet om dit evenement -want dat is het toch wel- in alle opzichten te laten slagen. Iedereen heeft vier dagen lang hard gewerkt en zijn beste beetje voor gezet. En juist omdat de sfeer in het Beursplein, langs de Gependam en in de Kaap zo heerlijk was, viel het werken deze keer zo licht en vloog de tijd om. En zoiets gaat rondzingen. Thedo zal volgend jaar moeite hebben om alle nieuwe aanmeldingen om mee te doen te honoreren.

Voor het zover is, blijf eerst nog even nagenieten in de wetenschap dat je erbij was; bij die fantastische Beurs Klassieke Schepen 2007 in Enkhuizen.


....terug naar overzicht beursblogs