Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Een tochtje door de haven
Zaterdag 5 november 2011 13:30 uur

Peter Faber van Scheepswijs neemt ons mee aan boord van een platbodem. De beursbezoekers Teun en Aafie varen ook mee. Teun en Aafie willen in de toekomst een boot kopen. Zij brengen al hun vakanties door bij het water. Het is windkracht 1 a 2. We krijgen een beginnersles in varen op de motor. We zigzaggen langs de prachtige schepen van de beurs. Het lijkt eenvoudig maar vaardig motorren is van groot belang vooral als je in kanalen of engtes terecht komt met zwaar weer.

Deze korte les is slechts een heel klein voorbeeld uit het brede aanbod van Scheepswijs. Iedereen is welkom; mensen die met hun eigen schip het Wad op willen; mensen die een platbodem hebben gekocht en alles nog willen leren, of mensen die een weekend willen bijspijkeren. Alle niveaus welkom zijn. Zij krijgen persoonlijke aandacht om hun scheepswijsheid aan te scherpen, zowel praktisch als theoretisch.

Marianne is de drijvende kracht achter Scheepswijs. "In de les kijk ik of mensen eerst uitleg nodig hebben, of ze moeten oefenen, of dat ze juist hun vaardigheden moeten leren toepassen." Haar vader werkte op de grote vaart. Daar is het allemaal mee begonnen. Zij leerde zeilen, en bleek dat leuk zo vinden dat ze 2 jaar op charterschepen werkte. Daarna is ze haar eigen zeilschool begonnen. “ Ik vind lesgeven het allerleukste, maar wel op mijn eigen manier.”

www.scheepswijs.nl
....terug naar overzicht beursblogs