Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Spetterende opening van de 15de beurs
Vrijdag 4 november 2011 11:00 uur

Tegen elven verzamelen alle bezoekers, standhouders, vrijwilligers en genodigden zich bij de Leugenbank voor de opening. Spreekstalmeester Stephan Kraan zet Thedo Fruithof en Wim de Bruin in het zonnetje om hen te feliciteren met deze jubileumeditie. De Bruin vindt de beurs telkens weer prachtig omdat er een goede sfeer hangt en er een leuke groep mensen bijeen komt. En dit al jaren. Het is als een re√ľnie. Fruithof vindt het mooi dat mensen die eerder elkaars concurrenten waren, hier samenkomen en bij een kop koffie gaan samenwerken en elkaar versterken. Het geheel is meer als de som der delen. Dat is een heerlijke voedingsbodem gebleken voor groei en succes van de branche.

De Beurs Klassieke Schepen-Spiegel der Zeilvaart wisseltrofee is dit jaar voor Marijke de Jong van Cadhead. Zij ontwierp het tuigage voor de Stad Amsterdam en is deskundige op het gebied van wetgeving en stabiliteitsberekeningen. Bovendien geeft zij hierin ook nog eens les. De Jong hield een warm pleidooi voor de kennis en overdracht van tradities en de wettelijke erkenning van varende monumenten. Daarmee nam ze een voorschot op de echte opening door Ronald Plasterk

Plasterk geeft aan de deze beurs trots uitstraalt, trots en positivisme van mensen over hun schepen. En dat is fijn in deze tijden van klagen, onveiligheid en crisis. De politiek moet meer overleggen met de belangenverenigingen want monumenten moeten monumenten blijven.

Plasterk kreeg uit handen van Ruud Davidse, leerling van het Hout en Meubileringscollege een ergonomische kruk van hout en rubber. Scheepseigenaar en cabaretier Pieter van Empelen sloot de opening af met toepasselijk woord en gezang waarin 15 jaar Beurs een speciale plek had.
....terug naar overzicht beursblogs