Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Veel boten laat door de mist
Donderdag 6 oktober 2005 16:30 uur

Vanaf maandag is het Regatta Center in Medemblik ingenomen door de bouwers aan de Beurs. De tenten moesten opgebouwd en het terrein klaargemaakt. Gisteren was alles zover klaar dat de stands in de tenten neergezet konden worden. Vandaag is de hele dag hard gewerkt door de beursdeelnemers om hun stands in te richten. Waarschijnlijk werken ze tot diep in de nacht door om alles op tijd klaar te krijgen.

De meeste schepen komen veel te laat binnen en op dit moment zijn er nog steeds veel lege plekken. De oorzaak daarvan is de mist. Het is nog spannend of alle deelnemers hun boot op tijd in de haven krijgen. Toch ziet de haven er al feestelijk en sfeervol uit. De schepen steken fel af tegen de mist die boven het IJsselmeer hangt.

Morgenvroeg om 10 uur gaat de beurs open en om 11 uur is de officiƫle opening. Patrick Poelmann, lid van het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zal een toespraak houden. In de stand van de provincie Noord-Holland zal hij de openingshandeling verrichten en een film over Sail 2005 laten zien. De provincie was een grote sponsor van Sail 2005.


....terug naar overzicht beursblogs