Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

Bruinvisch ontmoet kleinkind
Donderdag 6 oktober 2005 19:30 uur

Om zeven uur kwam de tjalk De Bruinvisch binnen. Cees Dekker was vanmorgen om 11 uur uit Harlingen vertrokken bij minder dan 50 meter zicht. De hele dag bleef de mist hangen. Zeilen wilde ook al niet door gebrek aan wind, dus joeg de oude Kromhout er heel wat dure diesel doorheen. "Eigenlijk had ik gisteren moeten vertrekken", verzuchtte Dekker.

De Bruinvisch kreeg een plek aan de extra steigers vlak voor de Idefix. Een splinternieuwe Tjalk. En wie niets vermoedend op een afstandje zat te kijken, ontdekte hier een familieband. En dat klopt. De meer dan honderd jarige Bruinvisch was echter onwetend over dit achter- achterkleinkind. Tot de eigenaar van de Idefix vertelde dat het schip gebaseerd was op het lijnenplan van De Bruinvisch. Dat lijnenplan stond namelijk in het boekje "Zand in het zog. Over de Friese dektjalk Bruinvisch, 1902-2002".

Wie de Bruinvisch aan nog meer nageslacht wil helpen: het boekje is te verkrijgen bij de stand van de Spiegel der Zeilvaart, of bij het schip zelf. Voor minder dan 15 Euro kunt u zo de basis leggen voor een nieuwe droom.


....terug naar overzicht beursblogs