Beurs voor Beheer
Behoud, Bouw en Onderhoud van Traditionele schepen
     
beursblog
Verslaggeving, fotografie, redactie en copyright: Stephan Kraan
Voor opmerkingen en reacties: mail@stephankraan.info
 
                                                                                      ...terug naar overzicht beursblogs

De Opening
Vrijdag 7 oktober 2005 11:30 uur

Om kwart over elf is het zover: organisator Thedo Fruithof blaast op een grote schelp om attentie te vragen voor de iets verlate officiƫle opening van de beurs. Enkele tientallen mensen verzamelen zich met koffie en cake bij de infostand. Thedo staat er kleurig op met zijn lichtgroene kiel en traditionele mutsje op. Na een paar woorden over de historie van de beurs en een opsomming van de meest in het oog springende bijzonderheden, geeft hij het woord aan gedeputeerde voor water, Patrick Poelmann, van de provincie Noord-Holland.

Poelmann vertelt dat hij al lange tijd een passie bezit voor het varend erfgoed. Zo was hij betrokken als organisator bij de bouw en exploitatie van de klipper Stad Amsterdam. Poelmann somt een serie indrukwekkende getallen op, die aantonen hoe groot de rol van de provincie is voor de chartervloot. De provincie onderkent dit door tal van nieuwe voorzieningen te maken en ervoor te zorgen dat de vaarwegen goed onderhouden worden.

Al gauw komt hij op Sail 2005. Uit de grote inbreng van de provincie Noord-Holland blijkt het belang dat de provincie stelt in scheepvaartevenementen. Als sponsor van Sail besteedde de provincie vooral aandacht aan de positie van jongeren. "Jongeren zijn de toekomst en moeten we proberen te interesseren voor het Varend Erfgoed en alles wat daarbij te pas komt." aldus Poelmann.

Poelmann spreekt tot slot de wens uit tot samenwerking met de verenigingen en stichtingen van de FNOV (Varend Erfgoed) en belooft dat de provincie zich blijft inzetten voor de 'klassieke maritieme cultuur'.
....terug naar overzicht beursblogs